Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Industriroboter til arbeidsplassen

Dato: 16.07.2021
Forfatter:
Kategori: Arbeidsliv

Det har lenge vært snakk om at robotene på et eller annet tidspunkt kommer til å erstatte mye av vår manuelle arbeidskraft. For mange er dette en trussel, mens for andre er dette noe positivt og noe som gjør at arbeidet kan bli enklere og effektivisert.

 

Selv om mange er redd for robotenes betydning for arbeidsplasser er det ikke til å legge sjul på at de absolutt kan effektivisere arbeidet vårt. Så hvilke roboter hadde passet for din bedrift? I denne artikkelen har vi tatt utgangspunkt i robotene fra Universal Robots.

 

Universal Robots UR3e

Universal Robots UR3e er en robot som er usedvanlig lett og kompakt. Den er godt egnet for å stå på et bord ettersom den ikke er svært stor og heller ikke tar mye plass. Denne roboten passer ideelt for direkte innbygging i maskin eller eventuelt også på trange arbeidsområder. Her snakker vi et bredt spekter av bruksområder samt en allsidig tilpasningsevne, noe som betyr at den kan brukes til både det ene og det andre. Denne robotarmen kan være din nye bestevenn på arbeidsplassen og kan brukes til blant annet betjening av maskiner, pakking av mindre pakker eller palletering.

 

Universal Robots UR10e

Igjen presenterer vi en av mange små industriroboter som tar lite plass, men som fremdeles har en god rekkevidde. Dette er en ny robot med en radius på 1300 mm, noe som gjør at den fungerer godt på en kontorpult eller på en arbeidsbenk. Denne roboten er en av de som kan løfte tyngst last og den kan løfte opp til 12,5 kg og har i tillegg et bredt rekkevidde. Det brede rekkevidde gjør ikke at roboten presterer noe mindre presist, så her går rekkevidde verken på bekostning av nyttelast eller presisjon.

 

Universal UR16e  

Dersom du har behov for en robotarm som kan løfte enda tyngre, så er dette modellen for deg. Denne har nemlig en løfteevne på 16 kg / 35.5 lbs, men den tar fremdeles svært lite plass. Derfor er denne roboten ideell til bruk av emballering, materialhåndtering, betjening av tunge maskiner eller den kan fungere til trekking av skruer og muttere dersom du har behov for det. En EOAT robot (end-of-arm-tool) kan også håndtere flere deler på en gang, men egner seg spesielt godt for å oppnå kortere syklustider. Denne roboten veier kun 33 kg, noe som gjør at den verken er stor eller tung og passer dermed utmerket på de fleste arbeidsbenker. 

Anbefalte artikler