Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Slik kan du stresse ned

Dato: 18.12.2017
Forfatter: Stoff og Stil + Yogalove.no
Kategori: Helse og velvære

Annonse

Yoga

Treningsformen og meditasjonsteknikken yoga fortjener topplasseringen i en slik oversikt over teknikker til å stresse ned. Med litt rutine, kan du uten problemer komme ned fra fullstendig stresset, til totalt avslappet på bare 5 minutter. Dessuten har yoga en rekke bieffekter, for eksempel så blir du smidig, statisk sterk og det påstås at immunforsvaret får seg en real boost når du befinner deg på yoga-matten.

Det høres jo ut til å være for godt til å være sant, men like fullt – så er det altså sant. Yoga er med andre ord en skikkelig mirakelkur for både kropp og sjel.

www.yogalove.no finner du både produkter og artikler til hjelp ved både ved oppstart av yoga.

Strikking

For oss som ikke strikker, er det nesten magisk å se hvilken effekt det har å sitte med strikkepinnene. Moren min for eksempel, var alltid utslitt etter arbeidsdagens slutt. Stress var liksom ikke hennes force. Men etter å ha sittet med strikkepinnene et kvarters tid, var skuldrene frikoblet fra ørene og roen hadde senket seg.

I likhet med yoga, har også strikking en del positive bi-effekter. Det blir mye klær ut av det, det er sosialt (bare prøv å gå på en strikke-cafe en gang og se!) og julegavene blir tidlig ferdig. Les mer om strikking hos www.stoffogstil.no.

Musikk

Musikk er et effektivt virkemiddel når vi ønsker å endre sinnsstemning. Sett på aggressiv hip-hop og du kjenner pulsen stiger, motsatt så vil en rolig ballade eller klassisk musikk kunne få ned pulsen igjen umiddelbart. Så legger du vekk telefonen, bruker off-knappen på fjernsynet og i stedet fyller hode og sinn med rolig musikk, tar det ikke så lang tid før du får stresset ned.

Selv liker jeg å ligge på gulvet, på en yoga matte, men dette er svært individuelt. Strikker du, så kan du slå to fluer i en smekk ved å høre musikk samtidig som strikkepinnene går. Trene hardt Nei, det høres ikke ut som en form for nedstressing, men faktum er nå allikevel at ETTER en endt treningsøkt, da vandrer kroppen raskt inn i en roligere sinnsstemning.

Morsomt nok, så er det en hyggelig bieffekt her også – du kommer jo i form!

NB: Husk at dette er ikke medisinske råd for å stresse ned. Hvis stresset plager deg på en slik måte at det blir for mye å håndtere, skal du søke profesjonell hjelp. Langvarig negativt stress er både en fysisk og psykisk belastning på kroppen, så ikke vent med å søke hjelp. Kanskje ender du allikevel opp på yoga-matten, men da med veiledning og oppfølging.

Anbefalte artikler