Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Gjør noe med lyset, særlig i mørketiden

Dato: 18.12.2017
Forfatter: Designlite.no
Kategori: Eiendom: Interiør og møbler

Annonse

Nå når vinteren er over oss for fullt, kommer svakhetene ved lyspærene tydeligere frem. Lyspærer som holder på å miste effekten sin, får ofte et sterkere gult preg.

Ved første øyekast ser det egentlig litt koselig ut, men det faktisk langt fra optimalt. Med mindre du ønsker å komme inn i døsemodus da, for det nettopp slik det gule lyser virker. Dessuten gir de jo rent faktisk mindre lys, og det er jo uheldig i en årstid hvor lysmengden innomhus aldri egentlig kan bli høy nok.

Sjekk av lyspærer – husk at alle LED-pærer taper seg

Har dere også noen pærer som er for svake i forhold til bruksområdet sitt, er det nå de skal skiftes ut. For når det er så mørkt utenfor, er det ekstra viktig med god belysning innenfor. Og med siste generasjons LED-pærer, har du virkelig muligheten for å øke lysstyrken, uten at lyskvaliteten blir preget av industrielt lyspreg, slik virkeligheten var bare for noen år side.

Så ta runden, både i hjemmet og i virksomheten, og sjekk alle lyspærene. Det tar ikke så lang tid, og trivselen blir bedre etter at det er fikset.

Nye lamper – eller skal dere ta det store skrittet?

Kanskje har dere mangelfull belysning generelt? Eller har dere belysning som følger den gammeldagse tankegangen med at alt lys skal komme fra taket? Kanskje til og med noen litt grelle lysstoffrør som med hell kunne skiftes ut? Hvis dere allikevel skal gjøre noe med belysningen, kan dere vurdere å gjøre andre endringer samtidig.

Vi tenker da på endringer som kan bringe belysningen opp på et moderne nivå. Tenk da lys i et helhetlig perspektiv. Hvite vegger og sterkt lys, gir et svært sterilt preg. Men du ønsker jo ikke å redusere lysmengden. Tvert i mot. Et triks kan da være å male opp noen vegger på nytt.

Se om dere kan bruke en kontrastfarge til det hvite. Enten noen lyse og livsglade farger, eller faktisk en mørk farge. En mørk farge gir nemlig rom for å være ekstra kreativ med belysningen. Behold den opprinnelige lysstyrken i rommet, i tillegg så kan du «male» den mørke veggen med lys fra spot lights.

Gjort riktig, så ser det svært lekkert ut og rommet får noen tiltrengte kontraster. Og bare rommet er lyst nok, vil det ikke føles for mørkt. Se på produktbildene hos for eksempel designlite. Der finner dere mye inspirasjon. Og hvem vet, kanskje dere finner noen lekre designerlamper der også. Se mer her: www.designlite.no.

Anbefalte artikler