Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Slik sikrer du deg produktive medarbeidere

Dato: 25.06.2018
Forfatter:
Kategori: Eiendom: Rørleggere og VVS

God kaffe

De fleste arbeidsplasser har en kaffemaskin. Noe mange likevel glemmer, er at det også skal være god kaffe, ikke bare gammel kaffe som står på kannen og blir sterkere og sterkere. God kaffe får medarbeiderne dine mer engasjerte, og motiverer dem til å komme tidligere på jobb. I tillegg gir god kaffe en mer positiv møte-atmosfære.

 

Forebygg stress

Som sjef har du et ansvar for å fange opp signalene på stress fra medarbeiderne dine. Du skal spesielt være oppmerksom hvis du ser at en medarbeider endrer adferden sin. Medarbeiderne er din viktigste ressurs, og derfor skal du som leder verne om dem, ved blant annet å forebygge stress på arbeidsplassen.

 

Sunt arbeidsmiljø

Hvis arbeidsmiljøet er sunt med gode utviklingsmuligheter, så er det enklere for deg å holde på medarbeiderne dine. En av de absolutt største utfordringene er mangel på kvalifisert arbeidskraft, og mange bedrifter opplever vanskeligheter med å besette stillinger.

 

God kultur

En god kultur på arbeidsplassen henger sammen med et godt arbeidsmiljø, men er verdt å nevne for seg selv. For å motivere medarbeiderne, skal en leder gå foran når det gjelder å være fleksibel, ha humor og glede, være nærværende, oppmerksom og anerkjennende.

 

Kontorinnredning

Sunne medarbeidere er gode medarbeidere, og de skal sikre den verdiskapningen som er bedriftens eksistensgrunnlag. Derfor er det et grunnprinsipp for de fleste bedriftene å skape gode rammer for at medarbeiderne kan utnytte det fulle potensialet deres. Dette gjelder ikke minst de fysiske rammene.

 

Toaletter og dusj

Det er viktig, at du som leder legger alt til rette for at medarbeiderne dine kan benytte reisetiden på jobb som en treningsøkt. Som sagt, så er sunne medarbeidere gode medarbeidere, og du slipper massevis av sykefravær. Mange mennesker sykler for eksempel på jobb, og de skal selvfølgelig ha muligheten til å ta en dusj og skifte klær, etter at de har kommet frem på jobben. Baderomseksperten inr.no tilbyr skreddersydde løsninger for gode bad og tilhørende fasiliteter, og du kan finne utvalget her.

 

Grønne kontorer

Det er ingen tvil om at planter gir et bedre inneklima. Arbeidsplassen behøver ikke å ligne en jungel, men et passende antall grønne planter kan hjelpe til med holde luften frisk, noe som ikke kun påvirker medarbeiderne fysisk, men også psykisk.

 

En god kantine

Hvis du skal investere i bedriftens produktivitet, så er det helt essensielt med en god kantine. Her skal medarbeiderne kunne finne variert kost og nye smaksopplevelser. Medarbeiderne finner nemlig stor verdi i å kunne være sammen omkring et felles måltid.

 

Sund mat

Vi avslutter for denne gangen i kantinen. Sunn mat er hjernens brennstoff, og hjelper medarbeiderne til å prestere godt. Det gir økt konsentrasjon, og bedre fokus på jobben som skal gjøres. I tillegg til at kantinen skal by på nye smaksopplevelser, så er det også viktig at det er mat man kjenner igjen, og som smaker godt. Det får oss nemlig til å spise sunnere.

 

Anbefalte artikler