Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Slik innreder du et produktivt hjemmekontor

Dato: 28.06.2018
Forfatter:
Kategori: Kontor og butikkutstyr: Kontorrekvisita

Hvis du har fått drømmejobben som tillater deg å jobbe hjemmefra, så er det bare å gratulere. Da er det bare å møte på jobb i underbuksa, uten at du får noen fordømmende blikk fra verken sjefen eller kollegaene. Men selv om alt kan virke helt perfekt, så finnes det også noen ulemper ved å jobbe hjemmefra.

 

Motivasjon er viktig

Det krever en del selvdisiplin å jobbe hjemmefra. Her er det ingen sjefer eller kollegaer som følger med på hva du gjør. Men med den riktige innstillingen og ordentlige omgivelser, så kan du faktisk høyne produktiviteten din, i tillegg til at arbeidsgleden stiger.

 

Et produktivt hjemmekontor

Uansett om du har et stort eller lite kontor der hjemme, eller om det er en liten del av stua, så er innredningen alfa og omega. Det skal skapes et rom som oser av høy produktivitet. Det betyr at du skal fjerne alle elementer som kan distrahere deg. Playstation og gamle Donald-blader er absolutt ikke med til å skape et produktivt hjemmekontor.

 

Riktig plassering av møblene

Plasser skrivebordet ditt under eller mot et vindu. Det er nemlig viktig å få så mye dagslys inn på kontoret som overhodet mulig. Dermed kan du glede deg over alle D-vitaminene som strømmer inn til deg med det norske solskinnsværet.

 

Less is more

Få ryddet ordentlig opp på kontoret ditt. Det betyr også at du skal holde antallet møbler på et minimum. Hvis du har kontoret på gjesteværelset, så skift sengen ut med en sovesofa. De behøver aldeles ikke å være av dårligere kvalitet enn alinnelige senger, og i tillegg får du mye mer gulvplass. Du kan se noen skikkelige sovesofaer her.

Det er viktig at kontoret er oversiktelig. Et trangt kontor med papir overalt, får deg lyst til å ønske at du var et annet sted. Innred kontoret simpelt og funksjonelt, slik at det er enklere å bevare overblikket. Dermed vil du oppleve at produktiviteten din stiger.

 

En god kontorstol

Utenom sengen og sofaen, så er kontorstolen nok det møblet hvor det tilbringes flest timer. Valg av kontorstol krever like mye fokus på ergonomi, som hvis du skulle velge en seng. Derfor skal du velge en kontorstol som er ergonomisk og justerbar, slik at den kan tilpasses din kropp og sittestilling.

 

Et skikkelig skrivebord

Skrivebordet setter standarden for kontoret ditt mer enn noe annet. Størrelsen på skrivebordet avhenger av hva det er du skal jobbe med. En arkitekt har for eksempel behov for et større skrivebord enn en freelance forfatter. Bordet skal være stort nok, men ikke for stort. Hvis det blir for stort, så har du gode muligheter til å fylle den resterende plassen med rot, i tillegg til at den opptar unødvendig mye gulvplass. En gulvplass som kunne være med til å gi kontoret et oversiktelig inntrykk, i tillegg til følelsen av å ha plass.

Anbefalte artikler