Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Slik vil biler se ut i fremtiden

Dato: 31.01.2019
Forfatter:
Kategori: Industri og produksjon: Metall og verksted

Bilindustrien opplever akkurat nå den største forandringen i historien. Tradisjonelle mønstre har eksplodert idet den digitale revolusjonen gjenoppfinner all maskinvare og programvare i kjøretøy. Det er godt mulig at biler ikke vil se ut som de gjør i dag, og her er fire store trender for biler i fremtiden: elektriske biler, selvstyrte biler, koblede biler. Les mer nedenfor!

 

Den elektriske bilen

 

Elektrisitet var det første fenomenet som transformerte bilens historie. Når den elekstriske bilen ble vist for første gang, forutslo eksperter en bestemt bruk - for eksempel til kollektivtrafikk. Men elbiler har sakte blitt en nødvendighet. Elbilen har nå en rekke teknologiske fordeler!

 

Denne trenden er blitt forsterket av miljøforpliktelser om å redusere utslipp av partikler og klimagasser. Fremover vil stadig sterkere hybrid- eller elmotorer gradvis erstatte den tradisjonelle forbrenningsmotoren.

 

Den selvstyrte bilen

 

Dette er den mest spektakulære revolusjonen innen biler. I fremtiden vil biler kunne klare seg uten deres sjåfører. Denne utviklingen vil skje i etapper: først vil biler klare seg uten menniskens føtter, og siden uten hender og til slutt uten øyne.

 

De to første stadiene er allerede gennemført. Fartsholder, eller cruise control, har eksistert i flere år: førere kan bestemme en hastighet og må ikke ha føttene på pedalen. Og noen biler tilbyr nå assisteringssystemer som gjør det mulig å ikke bruke hendene i bestemte situasjoner som f.eks. ved trafikkorker, eller når man parkerer, osv.

 

Det neste trinnet er biler som er 100% selvstyrte. Ingeniører jobber med å erstatte menneskelige øyne med en rekke kameraer, sensorer og lasere som vil gjenskape miljøet i 3D og tillate kjøretøyet å navigere alene.

 

Den tilkoblede bilen

 

Fremtidens biler vil være fullt koblet til gjenstander...og mennesker!

 

For å være selvstendig og styre selv, og ta riktige bestlinger, må bilene kunne utveksle en rekke opplysninger med omverdenen: trafikk, vær, biltilstand, bensinstasjoner, ulykker, osv. Gjennom ulike sensorer, vil vi kunne kommunisere med andre kjøretøy, men også med infrastrukturen (veier, bygninger, og så videre.). I tillegg vil mange online-tjenester bli tilgjengelige for passasjerer: Wi-Fi, nettskytjenster, media, underholdning, osv.

 

Bare forestill deg: under en tur på flere timer vil du kunne svare på e-postene dine, se den der nye filmen du har villet se, eller skype med en venn på den andre siden av jorden.

 

Så fremtidens biler vil bli bygget etter en ny modell, være elektriske, selvstyrte og tilkoblede med miljøet. Det vil gi bety en rekke fordeler, for eksempel mindre forurensning, mer sikkerhet, mer fritid og tjenester. Men viler vil kanskje også gi mindre glede å kjøre på åpne veier, men vil i stedet tilby riktige transport-, sikkerhets- og tilkoblingsmuligheter.

 

Hvis du vil oppdatere bilen din, ta en titt på billige-senkesett.no der du kan finne et stort utvalg av alt bilrelatert.

Anbefalte artikler