Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Ta en tur til Cape Town

Dato: 29.10.2019
Forfatter:
Kategori: Ferie og reiser

 

Sammen med Johannesburg er det det økonomiske knutepunktet i Sør-Afrika. Det de fleste ikke vet, er at mens den offisielle hovedstaden er Pretoria, er den byen bare den utøvende hovedstaden. Den lovgivende hovedstaden er faktisk Cape Town i Sør-Afrika, noe som betyr at den lovgivende forsamlingen ligger der, med Bloemfontein som avrunder ting som den rettslige hovedstaden.

Cape Town er hjemmet til en mangfoldig mosaikk av folk, med forskjellige Bantu- og Khoisan-stammer, så vel som Cape Coloreds som utgjør størstedelen av byen, med Afrikanere, Kapp-engelske så vel som en betydelig kontingent av sør-asiater som utgjør det meste av resten . I det store og hele er alle i stand til å komme sammen som andre sørafrikanere i det som har blitt kalt "Rainbow Nation".

 

Cape Town kan overraske positivt

Hvis du liker å surfe, kan du ta med deg brettet hvis det er mulig, fordi Cape Town har et av de beste surfevannene i verden, og konkurrerer med alt som finnes på Hawaii og Sør-Stillehavet. Hvis du er en geografisk fan, kan du også stoppe i nærheten der det indiske hav og Atlanterhavet møtes. Du vil definitivt kunne se møtelinja fordi de to havene har veldig forskjellige strømmer som ikke blandes godt.

På toppen av det, fordi den ligger på den sørlige halvkule, er Cape Towns årstider fullstendig reversert. Dette betyr at hvis du vil ha litt sol i julen, er det der du vil være. Så hvorfor ikke stoppe ned til Cape Town og prøve det? En visshet er at du absolutt vil bli overrasket.

Anbefalte artikler