Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Hva er forskjellen på sms lån og hurtiglån?

Dato: 30.11.2019
Forfatter:
Kategori: Finans og økonomi

Annonse

Det er dukket opp mange nye typer lån på nettet som alle markedsfører seg på å være det beste eller det billigste alternativet. Derfor kan det være utrolig vanskelig å finne ut av hva som egentlig er best og hva som er forskjellen på lånetypene. Det skal vi få bukt med her! 

Hva er lån på nettet

Det er først og fremst essensielt å kartlegge hva lån på nettet egentlig er. Som man kanskje kan gjette seg til, er det snakk om lån som eksisterer online. Dette fungerer ganske så annerledes fra å skulle låne penger i en fysisk bank på flere måter. For det første er hele prosessen, helt fra søknad, kredittsjekk og eventuelt signering av en låneavtale, på nettet. 

Hva er sms lån?

Et sms lån er et forholdsvis lite lån i forbrukslånkategorien. Dette er et lån i en forholdsvis liten beløpskategori, gjerne mellom 5000 og 15.000 kr. Det som gjør at denne typen lån skiller seg ut, er at det er et lån som man i de fleste tilfeller skal betale tilbake ganske raskt. Hvis du for eksempel vet at du får lønn eller penger til å kompensere for lånet om en måned, er kanskje et sms lån den riktige løsningen for deg, fordi du vet at du kan betale sms lånet innenfor låneavtalen. Hvis man ikke betaler tilbake lånet i tide kan det bli ganske dyrt med gebyrer og renter som påløper hvis man ikke betaler tilbake lånet i tide. For noen kan dette til gjengjeld være en god motivasjon for å overholde avtalen, og ikke bare utsette betalingene. Finn sms lån som passer deg her og sammenlign flere typer lån for å få full oversikt over hvilke lån du kan velge mellom.

Lån uten sikkerhet – hva er det egentlig?

Et lån uten sikkerhet høres kanskje ikke helt trygt ut, men dette er ikke tilfellet. Et lån uten sikkerhet er rett og slett et lån hvor banken eller lånestedet ikke krever å sette pant i eiendom eller verdier som sikkerhet for lånet. Dette er ofte tilfellet hvis du skal låne penger i en fysisk bank. Det som kan være fordelen med lån uten sikkerhet er at du ikke trenger å opplyse hva du skal bruke pengene på. Du kan med andre ord bruke lånet på akkurat det du har lyst til, uten å få noen ubehagelige spørsmål. Når du låner penger i en fysisk bank, vil de ofte vite hva pengene skal brukes på før du eventuelt blir godkjent for et lån.

Det som kan være ulempen ved lån uten sikkerhet er at det kan bli litt dyrere å låne penger på nettet enn i en fysisk bank. Når banken eller lånestedet online ikke tar pant i eiendom eller verdier som sikkerhet for lånet, kompenserer de ofte med høyere renter og gebyrer. Dette er greit å vite før man eventuelt låner penger online. Til gjengjeld er det ingen som skal vite hva du vil bruke pengene på. Det er alltid lurt å tenke seg godt om før man eventuelt velger å ta opp et lån, og ikke låner mer penger enn man reelt sett har råd til å betale tilbake.

 

Anbefalte artikler