Bruker: Passord:
   Vær pålogget.
Registrer  |  Jeg har glemt passordet
Søk her

BedriftsGuiden.no » Artikkel informasjon

Hvordan forberede deg på slankeoperasjon: Den kortest guiden

Dato: 29.10.2020
Forfatter:
Kategori: Teknologi og vitenskap

Kilde: Unsplash.com

Bariatrisk kirurgi regnes som en av de mest effektive vekttapsmetodene, men det er aldri lett å velge operasjonell behandling. Tatt i betraktning av prisen på slankeoperasjon, kan det ta flere måneder før den endelige avgjørelsen tas. Men la oss forestille oss at du har bestemt deg for å ta skrittet og konsultert klinikken - hva skjer videre og hvordan kan du forberede deg på den kommende operasjonen? La oss finne det ut!

Kirurgiske krav: en rask påminnelse

Det første som må gjøres er å evaluere pasientens berettigelse for operasjonen. Slankeoperasjon har ikke mange begrensninger og behandlingen er vanligvis egnet for mennesker:

 

● Med kroppsmasseindeks på 40 eller høyere;

●Med kroppsmasseindeks mellom 30 og 40 og med fedmerelatert helsetilstand (hjertesykdom, søvnapné, diabetes, blodtrykksproblemer, osv.);

● Som ikke har noen suksess med vekttap gjennom konvensjonelle metoder (dietter og trening).

 

Du trenger ikke noen ekstra tester og kontroller for å finne ut om du kvalifiserer for slankeoperasjon. Hvis du oppfyller disse kriteriene, er det allerede nok å kontakte en bariatrisk klinikk.

 

 

Hva skjer før kirurgi?

For å finne ut om pasienten er kvalifisert for slankeoperasjon er det behov for noen ekstra tester. Hvis du velger slankeoperasjon i utlandet, vil de videre trinnene gjøres via e-post (den trykte medisinske dokumentasjonen kan skannes eller fotograferes):

 

● Pasienter fyller ut et helsespørreskjema;

 

● Klinikkens spesialister vurderer spørreskjemaet og avgjør om slankeoperasjon er en passende beslutning;

 

● I de tilfeller hvor legen er i tvil kan det hende pasienten trenger å gi litt ekstra medisinsk dokumentasjon, for eksempel henvisning fra fastlegen, resultatene av tidligere undersøkelser, osv. Normalt kreves ingen nye tester på dette stadium av forberedelsen;

 

● Operasjonsdatoen er satt, med tanke på pasientens behov og evner.

 

Når datoen er satt er det bra å starte forberedelser som gjelder pasientens livsstil – å gi opp alkohol, i det minste redusere røyking og fokusere på sunn mat vil definitivt påvirke helsetilstanden din på en positiv måte!

Hva kan du forvente på klinikken?

Når du endelig er innlagt på klinikken finner noen siste tester og kontroller sted. Normalt inkluderer de:

 

● Et komplett panel for blodkjemi;

● En glukosetoleransetest;

● Et elektrokardiogram;

● Røntgen av lungene;

● En ultralydundersøkelse av magen;

● En gastroskopi.

Vanligvis er disse testene inkludert i prisen på slankeoperasjonen, slik at pasientene ikke betaler noe ekstra på klinikken. I de fleste tilfeller går alt på skinner, og pasienter blir deretter overført til avdelingen og blir operert dagen etter - og hele forberedelsesprosessen tar omtrent en måned.

Det er lettere å gjennomgå alle forberedelsesfaser hvis du får støtte og veiledning fra en pasientkoordinator. Klinikken Overvekts Operasjoner i Riga, Latvia tilbyr denne tjenesten helt gratis til alle som kontakter klinikken og tilbyr ulike typer bariatrisk kirurgi for nesten 50% av de norske prisene på slankeoperasjon.

Sjekk ut nettsiden overvekts-operasjoner.no og finn ut mer!

Anbefalte artikler